současný projekt  boromeum 

V roce 2002 vznikla myšlenka o vybudování projektu, který v Hradci Králové chyběl, tedy nabídka pronájmu vkusně a moderně zařízených apartmánů v centru města. Ve stejném roce jsme začali v Hradci Králové hledat vhodnou nemovitost, ve které bychom mohli realizovat náš záměr. Prošli jsme řadu nemovitostí a jednali o koupi několika vhodných objektů. Nejzajímavější a nejvhodnější nabídka přišla od města Hradec Králové v závěru roku 2002 ve formě výběrového řízení na nemovitost starého Boromea. V této době byl stav nemovitosti velmi zanedbaný. Střecha objektu byla v dezolátním stavu, do objektu zatékalo. Mezi 3. patrem a půdou chyběl strop, ve 2. a 3. patře chyběla část oken. Zhruba polovina objektu byla obsazena nájemníky s regulovaným nájemným, druhá polovina byla již několik let prázdná a značně zdevastovaná.

Objekt byl sice v dezolátním stavu, ale jeho uspořádání, historie a umístění nás utvrdily v tom, že to je ta správná volba pro náš projekt. Přihlásili jsme se do výběrového řízení, které probíhalo v několika kolech, a v březnu 2004 jsme objekt od města zakoupili a zahájili přípravné práce směřující k rekonstrukci. Rok 2004 byl rokem přípravy projektů a získání stavebního povolení a dalších nutných souhlasů.

 

 

V roce 2005 a 2006 proběhla rekonstrukce přízemních nebytových prostor a zhruba 50% bytových prostor, kde vzniklo nových 23 plně zařízených apartmánů. Z celé nemovitosti zbyly jen obvodové stěny otlučené od omítky a několik původních klenbových stropů. Veškeré nové stropní konstrukce, vnitřní instalace, omítky, okna, dveře a další vybavení byly instalovány nově. V závěru roku 2006 proběhla úspěšně kolaudace, a tím se zahájil generačně zcela nový provoz BOROMEUM RESIDENCE.

Bohužel z důvodu obsazení původními nájemníky nebylo možné provést rekonstrukci celého objektu najednou, a tak druhá polovina byla rekonstruována až v letech 2010 a 2011.

Z původních bytů a z nevyužité půdy bylo vybudováno dalších 17 apartmánů, vystavěl se nový prostorný výtah, osadila se nová střešní krytina a zhotovila se nová fasáda objektu.

Od roku 2012 začala nová etapa využití objektu, který nově obsahuje celkem 40 apartmánů a 2 nebytové gastronomické provozy v přízemí. Během několika let provozu objekt vstoupil do povědomí jak hradecké veřejnosti, tak i návštěvníků Hradce Králové. Jsme rádi, že jsme se mohli podílet na rekonstrukci a znovuoživení tak krásného a významného objektu a našli jsme pro něj využití ve formě našeho projektu hotelového provozu a residenčního bydlení.

O tom, že náš záměr a realizace celého projektu byly úspěšné, svědčí jeho využití a kladné hodnocení našich hostů a nájemníků, kterým se snažíme zajistit útulné a pohodové bydlení. 

Jan Novotný (vedoucí projektu)
Miloš Kratochvíl (marketing, obchod a provoz objektu)